Echilibrul dintre cat ofer si cat primesc

Cat este potrivit sa oferi ca sa nu ajungi sa fii ranit sau sa pierzi?
Sau cat este potrivit sa primesti ca sa nu ramai dator?

Inca de cand esti mic esti obisnuit sa primesti: primesti atentie, primesti iubire, primesti hrana, primesti timp, primesti siguranta. Pana la un anumit punct le primesti neconditionat si treptat, pe masura ce cresti vine momentul in care se produce o schimbare: Incepi sa primesti intr-un mod conditionat de ceea ce oferi la schimb.

De fapt incepi sa inveti cum sa oferi. Trecerea de la doar a primi la a si oferi este de multe ori cu hopuri.

Ofer

Ce oferi? De ce oferi? Cat oferi? De unde oferi?
De ce ai vrea sa oferi ceva in viata ta. De ce simti sa oferi? De unde oferi?

Ai trait vreodata sentimentul ca iti place de cineva sau ca iubesti pe cineva atat de mult incat vrei sa ii oferi si luna de pe cer?
De ce se intampla asta?
Se intampla pentru ca vrei ceva de la persoana respectiva sau pentru ca simti o pornire launtrica de a vedea persoana respectiva fericita.
De ce vrei ca persoana respectiva sa fie fericita? Doresti sa obtii ceva din fericirea persoanei? Poate timp, poate atentie, poate pur si simplu simti ca iubirea este atat de mare incat da pe dinafara si vrei sa oferi.

De multe ori ajungem sa oferim lucruri, vorbe, timp pentru ca suntem obligati, pentru ca vrem ceva de la persoana respectiva sau pentru ca ne simtim datori.
Acestea sunt motivele care pornesc din ego, care genereaza vina, asteptari si foarte rapid ajung sa ne consume resursele interne. Foarte rapid ajungem sa nu mai avem ce oferi.

Si atunci, cum poti face sa oferi fara sa te consumi?

Simplu:

  • Ofera din iubire, din dorinta pura de a vedea fericita persoana careia ii dai;
  • Ofera din recunostinta, recunostinta fata de ceea ce ti-a oferit persoana respectiva.

Trebuie sa oferi tot timpul la fel de mult cat ti-a oferit si cealalta persoana? Nu.
Ofera ce simti tu ca ar fi valoros, ce simti tu ca ar ajuta persoana respectiva. Este foarte important sa mentii un balans in forma: ce are nevoie persoana si ce pot oferi eu fara sa simt pierdere.
Cateodata este de ajuns sa oferi un sfat bun, o vorba, timpul sau cunostintele tale si sa aduci in viata persoanei mai multa valoare decat ti-ai putea imagina.

Echilibru ofer primesc

Primesc

Cum primesti?

Pare simplu, dar pentru multi este dificil sa primeasca.
De cate ori ai primit un compliment sau ceva in mod neconditionat si te-ai simtit perfect confortabil(a) sau in siguranta sa primesti?
Multora le este greu sa primeasca si o imbratisare sau un simplu compliment fara sa se fastaceasca sau rusineze si sa se simta nevrednici.

Aceasta rusine, nemerituozitate si respingere a complimentelor si a darurilor se regaseste puternic in cultura romaneasca. Tin minte ca atunci cand eram mic si cineva dorea sa-mi ofere ceva aproape ca fugeam de persoana respectiva. Consideram rusinos sa primesc sau aveam impresia ca persoana face un sacrificiu dandu-mi acel lucru. Era ca si cum imi scadea demnitatea si ii provocam un rau persoanei in acelasi timp.

De ce ne este greu sa primim un: Esti frumos/Esti frumoasa?
Simplu: Credem ca nu meritam. Omul bun este umil. Capul plecat sabia nu-l taie. Suna cunoscut?
Cu aceste convingeri te vei simti tot timpul dator atunci cand ti se ofera ceva si accepti. Vei simti vina si nu vei reusi niciodata sa te bucuri prea mult de ceea ce ti-a fost oferit.

Ce nu intelegem de multe ori, este ce generam in cei care vor sa ne ofere prin incapacitatea noastra de a primi. De cele mai multe ori, persoanele care ofera si sunt refuzate ajung sa se simta respinse. Si acest sentiment de respingere aduce durere si senzatia de neacceptare.
In mod indirect, blocam si fericirea celui ce ofera.

Atunci cand o sa intelegi ca atat tu cat si cei din jurul tau meritati sa primiti tot ce e mai bun, vei avea posibilitatea sa primesti si sa oferi cu inima deschisa, dintr-un spatiu de plenitudine si te vei putea bucura de fericirea pe care o aduci celorlalti si de fericirea pe care ceilalti o aduc tie.

Incepe sa aduci echilibrul in viata ta cu un exercitiu simplu: de fiecare data cand te afli in situatia de a oferi sau primi pune-ti urmatoarea intrebare:
Ceea ce ofer sau primesc este cu iubire, recunostinta si respect fata de mine si fata de cealalta persoana?

Solutii pentru tine

Afla cum te putem ajuta sa solutionezi situatiile din viata ta. Vorbeste acum cu cineva din echipa:

TESTIMONIALE

E un curs altfel. Un curs de la care înveți să îți trăiești viața! Sincer! și fără frici!

Pentru că aici îți descoperi fricile, le întelegi, le înlături! Din punctul meu de vedere, din cauza fricilor, noi, oamenii, uităm să trăim cu adevărat!

ALEXANDRU V., Antreprenor
Mi-a depășit orice așteptare.
Profesionalism, implicare și spirit pozitiv. Cătălin îți dă încredere ca orice îți dorești chiar se poate împlini. Personal pot confirma că am început să pun în practică puțin câte puțin și am avut magica surpriză să se împlinească. Acest lucru mi-a dat încredere să aprofundez lectura și să practic și mai mult.

Recomand cu cel mai mare drag tuturor să traiască această experiență: participarea la curs, descoperirea informației și practicarea. E ceva ce doar testând pe pielea ta te convingi și ajungi să crezi.
Recunosc faptul că eu am plecat din poziția de sceptică. Din acest motiv pentru mine efectul a fost cu atât mai puternic. Cătălin știe să insufle oricui încredere în forțele proprii și este extrem de pasionat de ceea ce face. Asta îl face atât de minunat.

SILVIA Ț., Banking, Romania
Cursul de Theta Healing m-a ajutat într-o mult mai mare măsură decât m-am așteptat. Am plecat de acolo cu o stare de împlinire sufletească, de liniște și stabilitate interioară cum nu mai avusesem de multă vreme. Plus o doză importantă de optimism și încredere în mine și-n viitor.
Am învățat să pun întrebările potrivite pentru a-mi putea crea cale spre sursele (cel mai adesea subconștiente) ale problemelor și am învățat că toate concepțiile greșite pe care le avem pot fi schimbate!
Cel mai impresionant aspect, pentru mine, a fost contactul cu oamenii. Pe parcursul celor câteva zile am trăit cu colegii mei niște experiențe care m-au marcat profund. Iar cel mai frumos a fost să văd cum, la sfârșitul cursului, schimbarea se citea și pe chipurile lor: erau mult mai luminoși, mai fericiți și mai senini decât în prima zi.
Recomand cursul tuturor, atât celor care vor să se cunoască, cât și celor sceptici, care cred că o schimbare în bine, în viața lor, nu ar fi posibilă.
Cătălin, este un trainer minunat și un om extrem de cult și dornic de a-și împărtăși cunoștințele și experiența. “Be the change you want to see in the world” este sentimentul cu care am rămas după acest curs. Eu am început deja să văd schimbările.
ALINA T., IT, Romania

Prima dată când i-am cerut ajutorul lui Cătălin, am fost foarte tulburată din cauza unei dureri foarte puternice pe partea dreaptă a capului. Din nefericire, a fost un caz în care medicii nu pot face mai mult decât să prescrie o mulțime de anestezice dăunătoare. Datorită ajutorului lui Cătălin, durerea a devenit mai puțin puternică, apoi a dispărut complet. Au trecut câteva luni și durerea nu s-a mai întors niciodată. Sunt un client repetat și am avut întotdeauna rezultate foarte bune, asa că recomand cu deschidere serviciile lui Cătălin oamenilor care au nevoie de ajutor. Sunt foarte fericită că l-am găsit!

PAOLA, ITALY

Cătălin este o persoană bună și căruia îi pasă. El este acolo pentru tine în orice moment.
Mulțumesc că m-ai ajutat să schimb atât de multe lucruri în viaț
a mea!

IRENE K., GREECE

Îți mulțumim pentru dragostea, grija și energia uimitor de frumoasă pe care le pui în sesiunile tale! Recomand cu mult drag.

SHAWNITA W., EVENT ORGANISER, USA

Un vindecător excelent și puternic. Îți mulțumesc din nou prietene.

JENNIFER, USA

Pur și simplu uimitor!

Mulțumesc!

KRISTEN L., USA

Sesiune de vindecare incredibilă. Mulțumesc foarte mult!

NADIA K., USA

Hai să vorbim!

Contactează-ne cu încredere. Toate conversațiile au caracter privat și îți vom răspunde în cel mult 24 de ore.