ROLUL VISELOR SI SOMNULUI IN VIATA TA

In acest articol mi-am propus sa abordez tema viselor si implicit a somnului. Inainte sa inteleg mai multe despre minte, luam visele drept o simpla proiectie a informatiilor rezultate din experientele de peste zi.

Treptat am ajuns sa inteleg faptul ca visele sunt o parte esentiala din viata si evolutia noastra si ele pot avea o serie de roluri precum:

  • Mediu de comunicare a Inconstientului/Subconstientului si Supraconstientului cu mintea constienta prin care ne intelegem mai bine propria persoana si aflam ce anume avem nevoie sa facem, schimbam sau sa vindecam la nivel mental sau emotional pentru a putea merge pe calea aleasa si sa ne indeplinim obiectivele propuse;
  • Proces de vindecare sau transformare emotionala si mentala – in fiecare dintre noi exista capacitatea de autovindecare si acesta este un exemplu al acestei capacitati. In unele vise primim solutiile pentru situatiile de pe parcursul zilei, la care cautam raspunsuri;
  • Rol premunitiv – probabil ca ati auzit de bunici sau parinti care au avut vise in care au vazut ceva ce urma sa se intample – ce ma marcau pe mine in copilarie erau povestile pe care le auzeam ca o persoana a visat moartea unei alte persoane cu cateva zile inainte sa se intample. Desi cu totii am auzit despre astfel de cazuri, unii dintre noi am ales sa le ignoram sau sa credem ca sunt aberatii, asta pana cand ajungem sa le experimentam pe propria piele. Starea de Deja Vu este generata in unele cazuri de astfel de vise premonitorii care sunt uitate si in momentul in care are loc ceea ce a fost visat, memoria intra in actiune si apare sentimentul de familiaritate;
  • Calatorii astrale – unele din visele noastre sunt calatorii astrale in diferite planuri si dimensiuni in functie de vibratia pe care o avem. Pentru a intelege mai bine locurile in care ajungem, e nevoie sa intelegem faptul ca, si in acest caz, se aplica principiul atractiei. In termeni simpli: ajungem in spatii caracteristice intentiilor si nivelului nostru de constienta si ajungem sa interactionam cu fiinte de aceeasi factura. Exista locuri de o frumusete incredibila, paradisiace si spatii mai putin placute care se aseamana cu iadul din povesti. In functie de temeri, convingeri, ganduri si intentii, calatoria fiecaruia este realizata intre aceste spatii.

In timpul somnului, constientul ajunge sa se linisteasca si mintea are spatiu sa solutioneze si sa integreze cele necesare pentru urmatorul pas din viata noastra. De aceea, somnul joaca si el un rol esential. Fara de el, mintea ajunge sa oboseasca destul de repede si sa nu mai faca fata intr-un mod performant fluxului constant de informatii. Personal, am observat cum somnul intre orele 22:00 si 05:00 imi permite sa ma odihnesc foarte bine si sa am timp si de unul doua sau trei vise pe noapte, fiecare avand mesajul sau diferit.

Desigur ca tiparele de somn pot fi diferite de la persoana la persoana. Sunt persoane care au nevoie de foarte putine ore de somn si sunt persoane care au nevoie de mai multe ore de somn.

In cazul persoanelor care dorm mult sau se trezesc cu greu dimineata, pot exista o serie de cauze:

  • Corpul fizic sau mintea au nevoie de timp in care sa se refaca, sa se odihneasca si sa se vindece. Un somn indelungat poate permite corpului fizic sa integreze schimbarile ce au avut loc la nivel emotional sau mental pe parcursul zilei;
  • Persoana simte ca nu are un scop in viata sau si-a pierdut motivatia de a trai. Daca te trezesti in continuu obosit sau te simti lipsit de dorinta de a te ridica din pat in mod constant este posibil sa fii in situatia de a avea un job care nu-ti place, o relatie in care nu esti fericit sau pur si simplu vrei sa fugi de lumea aceasta pentru ca ti se pare plina de durere si suferinta. Multi adolescenti se afla in situatia asta chiar daca nu au iesit sa petreaca. In aceste cazuri este vorba de foarte multe ori de faptul ca, biologic vorbind, ei se afla intr-un proces de crestere intensiva si despre faptul ca, in multe cazuri, sunt fortati sa faca ce nu vor (de ex: mers la o scoala in care nu sunt intelesi si sunt tratati ca o pacoste sociala).
  • Somnul poate reprezenta o escapada pentru multi. Viata in vise sau diferite planuri ajunge sa fie mai frumoasa pentru acestia decat realitatea.

In ultimele doua situatii prezentate, este recomandata interventia terapeutica pentru a ajuta persoana sa-si descopere misiunea/chemarea in aceasta viata, sa vada frumusetea si bucuria vietii, sa ajunga sa faca ce ii face placere (cu discernamant si iubire) si sa-si creeze viata asa cum doreste.

In cazul persoanelor care dorm mai putin decat „norma”, exista urmatoarele posibile cauze:

  • Dorinta de a fugi de anumite amintiri, trairi sau emotii. Desi nu este neaparat o actiune voita, subconstientul stie ce urmeaza pe parcursul somnului: o confruntare fara aparare, fara filtre cu ceva de care persoana fuge. Astfel alege sa o amane cat mai mult posibil, chiar si cu riscul sanatatii proprii (precum frica de vorbit in public care a ajuns sa fie clasificata de unele persoane ca fiind mai mare decat frica de moarte). NU E PERSONALIZAT
  • Dorinta de autoflagelare/autopedepsire pentru o situatie sau o intamplare. Apare atunci cand iti dai seama ca ai facut o „greseala” care te bantuie si in loc sa dormi (ceea ce ar fi perfect pentru ca in acest timp mintea ar gasi solutiile mult cautate), alegi sa stai treaz, sa te consumi, sa te pedepsesti pentru faptul ca ai putut comite o astfel de greseala.
  • Persoana in cauza a ajuns la un nivel de constienta destul de ridicat sau mediteaza foarte des si mult. In perioadele de meditatie, corpul fizic si mintea se vindeca si se recupereaza. Este ca un somn usor. Cu privire la persoanele cu un nivel de constienta ridicat acestia au ajuns sa canalizeze in fizicalitate foarte mult din sursa infinita a energiei vietii, a vitalitatii lor de la Sinele/Sufletul lor.

Aceasta a fost scurta incursiune in lumea viselor pe care am considerat-o necesara pentru intelegerea motivului pentru care voi mai face cateodata referire la visele pe care le am.

De final, iti recomand cu drag sa tii langa tine un carnetel sau o foaie in care sa-ti notezi visele pe care le ai (nu recomand notite pe telefonul mobil pentru ca emite de obicei lumina puternica si te poate face sa uiti instant visul sau parti din el). Bucura-te de visele tale pentru ca fiecare dintre acestea poarta cate un mesaj de la Tine pentru tine si te pot ajuta sa intelegi mai bine cine esti cu adevarat si cum sa-ti indeplinesti obiectivele.

Afla cum te putem ajuta sa solutionezi situatiile din viata ta. Vorbeste acum cu cineva din echipa:

TESTIMONIALE

E un curs altfel. Un curs de la care înveți să îți trăiești viața! Sincer! și fără frici!

Pentru că aici îți descoperi fricile, le întelegi, le înlături! Din punctul meu de vedere, din cauza fricilor, noi, oamenii, uităm să trăim cu adevărat!

ALEXANDRU V., Antreprenor
Mi-a depășit orice așteptare.
Profesionalism, implicare și spirit pozitiv. Cătălin îți dă încredere ca orice îți dorești chiar se poate împlini. Personal pot confirma că am început să pun în practică puțin câte puțin și am avut magica surpriză să se împlinească. Acest lucru mi-a dat încredere să aprofundez lectura și să practic și mai mult.

Recomand cu cel mai mare drag tuturor să traiască această experiență: participarea la curs, descoperirea informației și practicarea. E ceva ce doar testând pe pielea ta te convingi și ajungi să crezi.
Recunosc faptul că eu am plecat din poziția de sceptică. Din acest motiv pentru mine efectul a fost cu atât mai puternic. Cătălin știe să insufle oricui încredere în forțele proprii și este extrem de pasionat de ceea ce face. Asta îl face atât de minunat.

SILVIA Ț., Banking, Romania
Cursul de Theta Healing m-a ajutat într-o mult mai mare măsură decât m-am așteptat. Am plecat de acolo cu o stare de împlinire sufletească, de liniște și stabilitate interioară cum nu mai avusesem de multă vreme. Plus o doză importantă de optimism și încredere în mine și-n viitor.
Am învățat să pun întrebările potrivite pentru a-mi putea crea cale spre sursele (cel mai adesea subconștiente) ale problemelor și am învățat că toate concepțiile greșite pe care le avem pot fi schimbate!
Cel mai impresionant aspect, pentru mine, a fost contactul cu oamenii. Pe parcursul celor câteva zile am trăit cu colegii mei niște experiențe care m-au marcat profund. Iar cel mai frumos a fost să văd cum, la sfârșitul cursului, schimbarea se citea și pe chipurile lor: erau mult mai luminoși, mai fericiți și mai senini decât în prima zi.
Recomand cursul tuturor, atât celor care vor să se cunoască, cât și celor sceptici, care cred că o schimbare în bine, în viața lor, nu ar fi posibilă.
Cătălin, este un trainer minunat și un om extrem de cult și dornic de a-și împărtăși cunoștințele și experiența. “Be the change you want to see in the world” este sentimentul cu care am rămas după acest curs. Eu am început deja să văd schimbările.
ALINA T., IT, Romania

Prima dată când i-am cerut ajutorul lui Cătălin, am fost foarte tulburată din cauza unei dureri foarte puternice pe partea dreaptă a capului. Din nefericire, a fost un caz în care medicii nu pot face mai mult decât să prescrie o mulțime de anestezice dăunătoare. Datorită ajutorului lui Cătălin, durerea a devenit mai puțin puternică, apoi a dispărut complet. Au trecut câteva luni și durerea nu s-a mai întors niciodată. Sunt un client repetat și am avut întotdeauna rezultate foarte bune, asa că recomand cu deschidere serviciile lui Cătălin oamenilor care au nevoie de ajutor. Sunt foarte fericită că l-am găsit!

PAOLA, ITALY

Cătălin este o persoană bună și căruia îi pasă. El este acolo pentru tine în orice moment.
Mulțumesc că m-ai ajutat să schimb atât de multe lucruri în viaț
a mea!

IRENE K., GREECE

Îți mulțumim pentru dragostea, grija și energia uimitor de frumoasă pe care le pui în sesiunile tale! Recomand cu mult drag.

SHAWNITA W., EVENT ORGANISER, USA

Un vindecător excelent și puternic. Îți mulțumesc din nou prietene.

JENNIFER, USA

Pur și simplu uimitor!

Mulțumesc!

KRISTEN L., USA

Sesiune de vindecare incredibilă. Mulțumesc foarte mult!

NADIA K., USA

Hai să vorbim!

Contactează-ne cu încredere. Toate conversațiile au caracter privat și îți vom răspunde în cel mult 24 de ore.